logo
CHANGE LANGUAGE :  ENGLISH
This is an example of a HTML caption with a link.

Εκδρομές


ΡΕΘΥΜΝΟ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

Ξεκινάμε την εκδρομή μας απ’ το μοναστήρι του Αρκαδίου ένα ιστορικό σύμβολο της εθνικής περηφάνιας του κρητικού λαού, έναντι στη κυριαρχία των Τούρκων. Βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με θέα το Κρητικό πέλαγος.
Αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης.  Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588). 
Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. 
Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε.

 

  excursions
ενοικιάσεις πούλμαν
mimi bus
excursions
ενοικιάσεις λεωφορείων
σχολικές εκδρομές
excursions
τουριστικά λεωφορεία
εκδρομές στην Κρήτη

ΑΠΤΕΡΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΥΡΝΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Ξεκινάμε την εκδρομή μας απ’ τη παλαιά εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων περνώντας από διάφορα παραδοσιακά χωριά πριν φτάσουμε στην Αργυρούπολη. Η Αργυρούπολη είναι ένα χωριό το οποίο συνδυάζει σπάνια φυσική ομορφιά και ιστορία. Οι μικροί γραφικοί καταρράκτες , οι ξύλινοι νερόμυλοι και η πυκνή βλάστηση χαρακτηρίζουν το τοπίο.

Συνεχίζοντας την εκδρομή μας φτάνουμε στη λίμνη του Κουρνά που στο βάθος της υψώνονται τα Λευκά όρη και η νοτιανατολική όχθη της καλύπτεται από ελαιόδεντρα. Τελευταίος προορισμός μας είναι το παραθαλάσσιο χωριό της Γεωργιούπολης που έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο και είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη περιοχή. Στην όμορφη παραλία του χωριού εκβάλει ο Αλμυρός ποταμός.

Ο αρχαιολογικός χώρος Άπτερα βρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τα Χανιά, κοντά στο χωριό Μεγάλα Χωράφια.
Τα Γεωμετρικά χρόνια ήταν σημαντική πόλη λόγω της θέσης της γιατί είχε τον έλεγχο των συναλλαγών και των εμπορικών δραστηριοτήτων.
Τα σπουδαιότερα ερείπια είναι τα τείχη της Δωρικής πόλης που μοιάζουν με κυκλώπεια, οι δεξαμενές της Ρωμαϊκής περιόδου, ο διπλός ναός του 5ου-4ου αιώνα, οι τάφοι των Γεωμετρικών χρόνων και κάποια κτίρια της Βυζαντινής εποχής.

 

  excursions
taxi transfer, vip service
μεταφορικές υπηρεσίες στην Κρήτη
excursions
ταξίδια, τουρισμός στην Κρήτη
συνέδρια στην Κρήτη
excursions
μεταφορικές υπηρεσίες
συνέδρια

ΧΑΝΙΑ, ξενάγηση στη Παλιά Πόλη - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ

Η παλιά πόλη των Χανίων είναι κτισμένη γύρω από το ύψωμα του Καστελίου και πάνω στα ερείπια της μινωικής Κυδωνίας. Η πόλη περιβάλλεται από ιστορικές συνοικίες στις οποίες έζησαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Τα μνημεία που άφησαν, χάρισαν στα Χανιά μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.
Περπατάμε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, που οδηγεί στο λιμάνι. Συγκεκριμένα, επισκεπτόμαστε την συνοικία Τοπανάς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και κατοικούσαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι εύποροι Έλληνες. Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα δρομάκια βλέπει παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά αλλά και τούρκικα σπίτια. Εκεί βρίσκεται και το Φρούριο Φιρκάς, ενώ στους δρόμους της γειτονιάς θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά και είδη λαϊκής τέχνης.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα γειτονιά είναι η Εβραϊκή Συνοικία. Εκεί βρίσκεται η Συναγωγή, ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου και το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Επισκεπτόμαστε επίσης την περιοχή Στιβανάδικα, διάσημη για τα δερμάτινα είδη της. Εκεί, συναντάμε ένα επιδέξιο κατασκευαστή που μας ξεναγεί στην τέχνη του.

Αναχώρηση για το Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων, με πανοραμική θέα των Χανίων.

  excursions
εκδρομές συνεδρίων
transfer in Crete
excursions
εκδρομές κρουαζιερόπλοιων
ενοικιάσεις τουριστικών λεωφορείων
excursions
εκδρομές συλλόγων
τουριστικά λεωφορεία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΝΩΣΣΟΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού προκειμένου να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα.  Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο.  Τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης ευρήματα, αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο πινακίδων της Γραμμικής Β΄, καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών, φυλάσσονται στο μουσείο του Ηρακλείου. 
Εν συνεχεία μετάβαση στο Ηράκλειο, που κρατάει την παράδοση μιας από τις ελκυστικότερες πόλεις της Μεσογείου.  Αφού περάσουμε από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.  Στους χώρους του φυλάσσεται η μεγαλύτερη συλλογή μνημείων του αρχαίου Κρητικού Πολιτισμού και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου.

 

  excursions
Χανιά, Κρήτη
σχολικές εκδρομές στην Κρήτη
excursions
τουριστικές μεταφορές στην Κρήτη
εκδρομές συνεδρίων
excursions
μεταφορές στην Κρήτη
εκδρομές συνεδρίων στην Κρήτη

ΟΜΑΛΟΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Αναχωρούμε για το χιλιοτραγουδισμένο οροπέδιο του Ομαλού.  Στη διαδρομή, αφού περάσουμε από τα πορτοκαλοχώρια και το χωριό Λάκκοι, φθάνουμε στο νότιο μέρος  του οροπεδίου, στο Ξυλόσκαλο, το οποίο αποτελεί την κύρια πρόσβαση-είσοδο στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς. 
Από εδώ θα θαυμάσουμε το μαγευτικό και τραχύ τοπίο, καθώς μπροστά μας ανοίγεται το μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα του φαραγγιού, την Αγία Ρούμελη.

  excursions
εκδρομές στο φαράγγι της Σαμαριάς
Agia Roumeli
excursions
εκδρομές στην Κνωσσό
τουρισμός στην Κήτη
excursions
Omalos plateau
Walking through Samaria Gorge
 
         
         
space